michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:

TEMAT:

Dziennik praktyki zawodowej 2024/11/26 10:42 #23909

• jmyrta
  • jmyrta Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzień dobry, pisze z pytaniem o pkt 4) w ramach zakresu 2: "prace geodezyjne związane z ewidencją gruntów i budynków – prace geodezyjne o różnym charakterze na obszarze minimum 1 obiektu, na którym przeprowadzano modernizację ewidencji gruntów i budynków w trybie art. 24a ustawy z dnia 17 maja 1989 r. – Prawo geodezyjne i kartograficzne (Dz. U. z 2020 r. poz. 276, 284, 782 i 1086), lub na obszarze minimum 1 obiektu objętego postępowaniem scaleniowym lub prace związane z ustalaniem granic działek ewidencyjnych – minimum 5 prac geodezyjnych obejmujących łącznie 20 działek ewidencyjnych;". 
Czy dobrze rozumiem zapis, że wystarczy modernizacja lub scalenie dla1 obiektu a 5 prac tyczy się tylko ustalenia granic? 
I 2 pytanie, czy w przypadku modernizacji, mogę wpisać do dziennika prace, dla których operat nie jest jeszcze przyjęty do zasobu?
Dziękuję za odpowiedź! :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez jmyrta.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/12/04 22:27 #23981

• geogeomath
  • geogeomath Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 24
Dzień dobry,
dołączam się do próśb powyżej - bardzo proszę o przesłanie przykładowych wpisów do dziennika na zakres 2 na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 
z góry serdeczne dzięki!

Dziennik praktyki zawodowej 2024/12/12 23:12 #24027

• Beny87
  • Beny87 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam kolegów i koleżanki,

Mam pytanie i prośbę w sprawie zdjęć/skanów z dziennika praktyk - zakres 2. Czy możecie podesłać jakieś przykładowe skany takowych wpisów - tez nie wiem jak szczegółowo wypisywać i opisywać prace. 
Jeśli macie jakieś zdjęcia bardzo proszę o pomoc, a jeśli będę jakoś mógł się odwdzięczyć to proszę pisać.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Z góry dziękuję i pozdrawiam, 

Dziennik praktyki zawodowej 2024/12/16 10:29 #24035

• Geotech1
  • Geotech1 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Dzień dobry,
Mozolnie zbieram się do wypełnienia dziennika z zakresu I.
Mam już wybrane prace do opisania. Nie wiem do końca jak się do tego przykładać - niektórzy rozpisują się na dwa dzienniki innym wystarczy 1/2 dziennika.
Koledzy i koleżanki z pracy niestety nie pamiętają jak to wyglądało u nich, dlatego zwracam się do większego grona.
Bardzo proszę o przesłanie przykładowych zdjęć lub skanów wpisów. Każda pomoc się przyda. email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Dziennik chciałbym domknąć do końca roku, więc liczę na życzliwe podejście do tematu. 

Pozdrawiam Mateusz

Dziennik praktyki zawodowej 2024/12/16 19:41 #24046

• gemini
  • gemini Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam
Czy ktoś mógłby podzielić się skanem lub zdjęciami wypełnionego dziennika praktyk z zakresu 1 i 2. Będę niezmiernie wdzięczny za każdą pomoc . Z góry bardzo dziękuję mój email to : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dziennik praktyki zawodowej 2024/12/17 08:29 #24050

• pawel2929
  • pawel2929 Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
Witam, Powoli zabieram się za kolejny dziennik. Uprzejmie proszę o skany dziennika z 4.W zamian mogę przesłać 1, 2 z 2024 roku. Proszę o wiadomość poprzez forum.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/04 16:23 #24090

• paulus182
  • paulus182 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam,
dołączam się do prośby jak wiele innych osób  - bardzo proszę o przesłanie przykładowych wpisów do dziennika na zakres 2 na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 
W przyszłości jak już będę miała większe doświadczenie z egzaminami i weryfikacją dzienników, to postaram się odwdzięczyć innym ;) 
Z góry serdecznie dziękuję!

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/10 17:05 #24105

• Ostap
  • Ostap Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam wszystkich!!
Również podpisuję się pod prośbą o skany/zdjęcia z dzienników praktyk zakres 1 i 2 - niby mam już wypełnione ale jednak wolę się upewnić.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/12 08:47 #24106

• Dzikur
  • Dzikur Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam, ja również mam wielką prośbę o przesłanie skanu przykładowych wpisów do dziennika z zakresu 2 na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Z góry dziękuję za pomoc 

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/15 08:46 #24112

• ramzes243
  • ramzes243 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 11
Dzień Dobry
Czy ktoś mając dziennik "z białymi okładkami" wpisywał roboty po za wyznaczonymi miejscami tzn na tych dwóch ostatnich czystych kartach?
    Obawiam się że nieprawidłowo  zaszeregowałem roboty do punktu 5 zakres 2 tj "sporządzanie innych niż wymienione w pkt 3 map i dokumentów geodezyjnych do celów
prawnych, łącznie z badaniem stanu prawnego nieruchomości – minimum 3 prace geodezyjne"
i teraz puszę dopisać dwie lub trzy roboty.
   Dzwoniłem do GUGiKU ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie uzyskałem. 

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/15 08:56 #24113

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 200

Dzień Dobry
Czy ktoś mając dziennik "z białymi okładkami" wpisywał roboty po za wyznaczonymi miejscami tzn na tych dwóch ostatnich czystych kartach?
    Obawiam się że nieprawidłowo  zaszeregowałem roboty do punktu 5 zakres 2 tj "sporządzanie innych niż wymienione w pkt 3 map i dokumentów geodezyjnych do celów
prawnych, łącznie z badaniem stanu prawnego nieruchomości – minimum 3 prace geodezyjne"
Wprawdzie z 4 lata temu, ale miałem taką sytuacje, wtedy powiedzieli, żebym wziął drugi dziennik jak mi sie prace nie mieszczą. Ale to było za "poprzedniej władzy" :)
Za tę wiadomość podziękował(a): ramzes243

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/15 12:49 #24114

• MPB93
  • MPB93 Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 65

Dzień Dobry

Również kilka lat temu otrzymałam odpowiedź, że należy kupić drugi dziennik

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/15 18:50 #24116

• PawełN
  • PawełN Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 36

Dzień Dobry

W rozporządzeniu w sprawie uprawnień zawodowych w par. 3 pkt 4 jest napisane, że w razie zapełnienia dziennika osoba odbywająca praktykę wnioskuje o wydanie dodatkowego dziennika. Myślę że to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.

Ostatnia edycja: przez PawełN.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/15 22:35 #24118

• marti_10
  • marti_10 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Witam. Czy muszę być wpisana w operat, który chciałabym wpisać do dziennika praktyk? 
Pozdrawiam 

Dziennik praktyki zawodowej 2025/01/17 10:56 #24122

• *geometra*
  • *geometra* Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 418
Tak. GUGiK wyrywkowo sprawdza wpisy w dzienniku.

Czas generowania strony: 0.182 s.