michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:

TEMAT:

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/04 09:09 #24608

• ciacho
  • ciacho Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
ok, ale opisałeś jedną robotę w kilka pozycjach? Np.  że zakładałeś osnowę realizacyjną i robiłeś pomiary realizacyjne na tym samym obiekcie bez podawania ID (a to 2 różne rodzaje praktyki), a później dla tego samego obiektu wykazałeś pomiar powykonawczy już z podanym ID pracy? Bo nawet jak nie podaje się ID to trzeba podać lokalizację tak? Nikt się do tego nie doczepi? Bo z tego co kojarzę dla zakresu 1 nie można tak robić tzn. jak podałaś na jakimś obiekcie (drodze) pomiar powykonawczy sieci, to nie można dla tego samego obiektu wskazać pomiaru powykonawczego drogi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/04 11:18 #24617

• PawełN
  • PawełN Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 37

ok, ale opisałeś jedną robotę w kilka pozycjach? Np.  że zakładałeś osnowę realizacyjną i robiłeś pomiary realizacyjne na tym samym obiekcie bez podawania ID (a to 2 różne rodzaje praktyki), a później dla tego samego obiektu wykazałeś pomiar powykonawczy już z podanym ID pracy? Bo nawet jak nie podaje się ID to trzeba podać lokalizację tak? Nikt się do tego nie doczepi? Bo z tego co kojarzę dla zakresu 1 nie można tak robić tzn. jak podałaś na jakimś obiekcie (drodze) pomiar powykonawczy sieci, to nie można dla tego samego obiektu wskazać pomiaru powykonawczego drogi.
Tak wpisywałem jedną robotę w kilku pozycjach. Jak miałem obsługę bloku to wykazywałem to jako: projektowanie i zakładanie osnowy, opracowanie projektu budowlanego, pomiary realizacyjne, badanie geometrii budowli (winda) i inwentaryzacja i wtedy podawałam id zgłoszenia. Za każdym razem podawałem tą samą lokalizację.

Za tę wiadomość podziękował(a): ciacho

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 09:03 #24634

• ciacho
  • ciacho Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Oprócz dziennika praktyki zawodowej wymagany jest dokument potwierdzający okres praktyki zawodowej wystawiony przez wykonawcę prac geodezyjnych wykazanego w dzienniku praktyki zawodowej np. oryginał lub poświadczona notarialnie kopia zaświadczenia o praktyce zawodowej/świadectwa pracy; wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej.
 - Co w przypadku kiedy mam własną działalność, obsługę robiłem wraz z inna firmą i to ona zgłaszała robotę, a chciałbym stamtąd wziąć praktykę. Nie mamy umowy B2B, ani żadnego konsorcjum. Ma ktoś wiedzę na temat, czy muszę pisać do gugiku?

Ostatnia edycja: przez ciacho.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 09:44 #24635

• Theo
  • Theo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 6

oryginał lub poświadczona notarialnie kopia zaświadczenia o praktyce zawodowej (...); wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej.

Do GUGiK-u dzwonić nie musisz, bo i tak nic innego nie masz.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 09:53 #24636

• ciacho
  • ciacho Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
No to co z tym fantem? Niczego nie wykazywać i liczyć, że się uda? Wglądu do umowy między firmami pewnie nie mogą mieć nawet jeśli jest taka...

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 10:08 #24637

• ciacho
  • ciacho Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
w sumie kończę temat, wiem co robić :)

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 10:11 #24638

• Theo
  • Theo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
To się podziel, a nie cwaniakuj...

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/05 19:52 #24646

• ciacho
  • ciacho Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Nie ma nic do cwaniakowania. Chodzi o tyczenie obiektów, więc szkice są,  wypis z ceidg jest, a id roboty przy tyczeniu się nie wykazuje więc nie powinno być problemu skoro nie będzie wiadomo na kogo była zgłoszona robota...tak sądzę przynajmniej...

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/06 05:14 #24647

• marekszczepan
  • marekszczepan Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Otrzymane podziękowania: 200

Oprócz dziennika praktyki zawodowej wymagany jest dokument potwierdzający okres praktyki zawodowej wystawiony przez wykonawcę prac geodezyjnych wykazanego w dzienniku praktyki zawodowej np. oryginał lub poświadczona notarialnie kopia zaświadczenia o praktyce zawodowej/świadectwa pracy; wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej.
 - Co w przypadku kiedy mam własną działalność, obsługę robiłem wraz z inna firmą i to ona zgłaszała robotę, a chciałbym stamtąd wziąć praktykę. Nie mamy umowy B2B, ani żadnego konsorcjum. Ma ktoś wiedzę na temat, czy muszę pisać do gugiku?
pare lat temu, dawalem umowe współpracy miedzy firmami, ale to kilka wersji przepisów temu

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/06 21:51 #24658

• Beny87
  • Beny87 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
Daj zaświadczenie o odbyciu praktyki w tej firmie co były zgłaszane prace. Miałem podobnie, bo 2 prace ze swojego dziennika miałem zrobione z inną firmą i dostałem pismo o uzupełnienie o "zaświadczenie o odbyciu praktyki" właśnie dla tych 2 prac co robiłem w innej firmie.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/07 08:34 #24659

• kajtekk94
  • kajtekk94 Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 52
Witam, mam 2 pytania:
1- dziennik wykupiony w 2018 roku jeszcze od WINGiK ,ale uzupełniać mam go zamiar dopiero teraz. Muszę wykupić nowy od GGK czy uzupełniać wpisy w starym ?
2- mógłby ktoś podesłać przykładowe wpisy z zakresu 4 na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Z góry dziękuję

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/07 12:55 #24660

• Duuuszek
  • Duuuszek Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
W starym. Nowy musisz pobrać dopiero jeśli zabraknie Ci miejsca na wpisy. 

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/12 12:43 #24680

• Sebuś333
  • Sebuś333 Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 1
Witam, może ten temat już się tutaj przewijał i nie moge go znalezc, ale zapytam jeszcze raz.
Chce zacząć uzupełniać dziennik na zakres 2, czy w robocie, którą chce wpisać do dziennika wystarczy jak jestem tylko w zgłoszeniu danej roboty, czy moje nazwisko musi widnieć gdzieś jeszcze?

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/12 13:24 #24681

• SylwiaM
  • SylwiaM Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 29
Sprawdzane są sprawozdania techniczne i tam powinieneś być wymieniony 

§ 37. Sprawozdanie techniczne opisuje przebieg prac geodezyjnych i zawiera co najmniej:

5) imiona i nazwiska innych osób biorących udział w realizacji prac geodezyjnych z podaniem numerów ich uprawnień zawodowych, jeżeli takie uprawnienia posiadają; 

Dziennik praktyki zawodowej 2025/03/12 13:48 #24682

• Theo
  • Theo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
Ileż można klepać po próżnicy... To NIE JEST przepis dotyczący nadawania uprawnień zawodowych!

Co ma teraz gość robić - biegać po ośrodkach i sprawdzać sprawozdania? I tak NIKT mu operatu nie pokaże, bo nie ma uprawnień...

Czas generowania strony: 0.148 s.