Dzisiaj migracja serwera — możliwe krótkie przerwy w działaniu strony.
Toggle Bar

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:

TEMAT:

Dziennik praktyki zawodowej 2026/01/31 17:56 #26522

• GEO-MART
  • GEO-MART Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 1
Hej,
Dziennik praktyki na zakres 2 mam od 2018 roku,
Czy jeżeli nie mam żadnej pracy dotyczącej modernizacji, a jedynie ustalenia przebiegu granic wykonywane w ramach własnej działalności to taki dziennik przejdzie?
Czy dla dzienników sprzed 2020 bezwzględnie wymagana jest modernizacja?
Może ktoś miał podobny przypadek

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dziennik praktyki zawodowej 2026/01/31 18:29 #26523

• przemek1
  • przemek1 Avatar
  • Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Otrzymane podziękowania: 72
Cześć,
Nie ma znaczenia z jaką datą jest wydany dziennik. Istotna jest ilość prac wymaganych w załączniku do rozporządzenia.
Zamiast modernizacji można wykazać co najmniej 5 prac związanych z ustaleniem przebiegu granic. Te 5 prac musi sumować co najmniej 20 działek.
Za tę wiadomość podziękował(a): geometra

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/01 11:35 #26533

• chimorinmemo
  • chimorinmemo Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 22

Witam. Czy wypełniając dziennik praktyk do zakresu drugiego przy wpisywaniu tych dwóch lub więcej rozgraniczeń mogę zamiast ID operatu wpisać sygnaturę akt, w przypadku gdy praca nie była składana do PZGiK a jedynie do Sądu? Czy takie prace będą prawidłowo zaliczone do praktyk na zakres 2 ?

hej, to tak mozna wykonywac rozgraniczenie? nie jest tak, ze zawsze trzeba je zglosic o podgik? dawno temu masz to robione?

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/02 18:52 #26591

• asdf1337
  • asdf1337 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Cześć, czy dziennik z 2014 można oddać czy trzeba zakupić i uzupełnić nowy?
Czy ewentualnie ktoś mógłby podzielić się wzorem uzupełnionego dziennika na zakres 2, mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
z góry dziękuje :)

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/05 21:38 #26656

• geometra
  • geometra Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 556

Cześć, czy dziennik z 2014 można oddać czy trzeba zakupić i uzupełnić nowy?
Czy ewentualnie ktoś mógłby podzielić się wzorem uzupełnionego dziennika na zakres 2, mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
z góry dziękuje :)
Dziennik pobrany jeszcze u WINGIK można uzupełniać i udokumentować nim praktykę. Przykładowe wpisy znajdziesz TUTAJ

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/05 22:18 #26659

• divx
  • divx Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 23
Szybkie pytanie. Czy komisja zaakceptuje mi pracę z terenu zamkniętego kopalni węgla kamiennego jeżeli jestem inspektorem mierniczym. Chodzi obszyty i pomiary przemieszczeń i odkształceń?

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/06 07:08 #26663

• divx
  • divx Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 23
Doprecyzuję. Pracuje na kopalni i szereg czynności od założenia osnowy realizacyjnej, badanie przemieszczeń i odkształceń w cyklach pomiarowych (obiektów i podłoża) wynikających z aktywności szkód górniczych oraz pomiary wież szybowych. Jeżeli wpiszę nr kancelaryjny pan gdzie miałby bycie identyfikator zgłoszenia to komisja mi to zaakceptuje? Oczywiście wykonywane pod nadzorem mierniczego górniczego? Jak uważacie? Jeżeli o tereny zamknięte to komisja zaakceptowała mi cały dziennik z KODGiKow, to dlaczego i tego mogła by nie klepnąć?

Dziennik praktyki zawodowej 2026/02/06 10:34 #26667

• duperele
  • duperele Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 1
Rozumiem, że chodzi o zakres 4?
Jeśli te pomiary przemieszczeń i odkształceń podbije ci geodeta uprawniony z zakres 4 to ci zaakceptują. Nie ma znaczenia gdzie wykonujesz pomiary, znaczenie ma czy wykonywane są pod nadzorem geodety z odpowiednim zakresem uprawnień. Mierniczy górniczy nie może podbić ci dziennika, no chyba że jednocześnie posiada uprawnienia geodezyjne, w tym przypadku z zakresu nr 4. Nie musisz podawać żadnego identyfikatora, pomiary przemieszczeń nie są zgłaszane do podgik.
"Art. 44b. 1. Praktyka zawodowa obejmuje wykonywanie prac geodezyjnych i kartograficznych z odpowiedniego zakresu pod kierunkiem osoby posiadającej uprawnienia zawodowe w odpowiednim zakresie"

Ostatnia edycja: przez duperele.
Czas generowania strony: 0.067 s.