Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:

TEMAT:

Dziennik praktyki zawodowej 2025/07/02 11:13 #25350

• geodetka2110
  • geodetka2110 Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mam pytanie odnośnie dziennika z zakresu 2. 
1) Czy badanie KW w ramach rozgraniczenia podchodzi pod "5) sporządzanie innych niż wymienione w pkt 3 map i dokumentów geodezyjnych do celów prawnych, łącznie z badaniem stanu prawnego nieruchomości"?
2) Czy mapa z projektem podziału sądowego pod zasiedzenie podchodzi pod podziały w trybie innym?
Dziękuję za odpowiedź :) 

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/07/10 20:18 #25355

• geokr
  • geokr Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 24
Cześć.
Mam dziennik z 2018 roku. Wypełniając go w systemie jedna strona opisu - jedna robota w wykazie braknie mi stron opisowych. Pisaliście może po dwie roboty na stronie oddzielone kreską ?

Dziennik praktyki zawodowej 2025/07/15 09:28 #25360

• tup_tup
  • tup_tup Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,

Rozpoczęłam przygotowania do zdobycia uprawnień, mam dziennik praktyki zawodowej oraz doświadczenia 15 lat. Wystąpiłam do  różnych ośrodków dokumentacji geodezyjnej o udostępnienie  operatów geodezyjnych w celu weryfikacji danych do dziennika praktyk zawodowych. W piśmie wystosowałam prośbę że pod "szyldem takiej firmy w takich latach była robiona dokumentacja", i chciałabym się z nią zapoznać aby uzupełnić dziennik praktyk. Oczywiście w piśmie zobowiązałam się do zachowania poufności i że wykorzystam udostępnione materiały wyłącznie w tym celu.

I tu zaczynają się schody.  Mój pracodawca był też biegłym sądowym, i akurat na tym powiecie do którego złożyłam podanie robił głównie same prawy sądowe. Zaczynałam pracę w latach 2011, wiec raczej moje nazwisko nie pojawiło się w sprawozdaniu, co nie zmienia faktu, że nie uczestniczyłam w tworzeniu całej dokumentacji. Poza tym, usłyszałam od Pani Kierownik, że wstępnie nie otrzymam zgody, a jak już to ona nie ma pojęcia na jaki zakres i w jakiej formie.
W standardach technicznych  obowiązujących w tych latach nie znalazłam zapisu, jak w obecnie obowiązujących, aby w sprawozdaniu technicznym były wypisane wszystkie osoby które brały udział w czynnościach geodezyjnych. W poprzednich przepisach była tylko mowa o osobach uprawnionych. 
Jak u was było z dokumentowaniem stażu pracy?
Będę wdzięczna za pomoc.

Dziennik praktyki zawodowej 2025/07/15 16:18 #25361

• Geonika
  • Geonika Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 10
tak

Czas generowania strony: 0.074 s.