Witam,
Rozpoczęłam przygotowania do zdobycia uprawnień, mam dziennik praktyki zawodowej oraz doświadczenia 15 lat. Wystąpiłam do różnych ośrodków dokumentacji geodezyjnej o udostępnienie operatów geodezyjnych w celu weryfikacji danych do dziennika praktyk zawodowych. W piśmie wystosowałam prośbę że pod "szyldem takiej firmy w takich latach była robiona dokumentacja", i chciałabym się z nią zapoznać aby uzupełnić dziennik praktyk. Oczywiście w piśmie zobowiązałam się do zachowania poufności i że wykorzystam udostępnione materiały wyłącznie w tym celu.
I tu zaczynają się schody. Mój pracodawca był też biegłym sądowym, i akurat na tym powiecie do którego złożyłam podanie robił głównie same prawy sądowe. Zaczynałam pracę w latach 2011, wiec raczej moje nazwisko nie pojawiło się w sprawozdaniu, co nie zmienia faktu, że nie uczestniczyłam w tworzeniu całej dokumentacji. Poza tym, usłyszałam od Pani Kierownik, że wstępnie nie otrzymam zgody, a jak już to ona nie ma pojęcia na jaki zakres i w jakiej formie.
W standardach technicznych obowiązujących w tych latach nie znalazłam zapisu, jak w obecnie obowiązujących, aby w sprawozdaniu technicznym były wypisane wszystkie osoby które brały udział w czynnościach geodezyjnych. W poprzednich przepisach była tylko mowa o osobach uprawnionych.
Jak u was było z dokumentowaniem stażu pracy?
Będę wdzięczna za pomoc.