@Zachlodek:
ad. a) i b) Może Ci się wydawać że to bez sensu, ale jesteś osobą uczącą się zawodu i często są sytuacje kiedy robisz tylko obliczenia do podziału albo szef nie pozwala Ci liczyć i robisz same mapy, itp. Rozpisanie prac w podpunktach ma na celu zapewnienie, że zaliczyłaś każdy etap pracy nad podziałem i jesteś w stanie go wykonać całkiem sama. Umożliwia też wpisanie do dziennika pracy, przy której nie wykonywałaś wszystkich czynności od A do Z.
Zachlodek napisał: Jak więc to wszystko szanownej komisji rozdzielić?
Cóż, ja zamierzam przy każdym podziale pisać o badaniu KW i sporządzaniu map, bo zawsze i tak to robię, natomiast do map d/c prawnych wpiszę mapy do zasiedzenia, do ustalenia służebności itp. Miejsca w dzienniku na zakres II jest mnóstwo, nie trzeba się ograniczać.
ad. c) Skoro wyraźnie rozdzielają na podziały w trybie ustawy o gn i inne podziały, to moim zdaniem nie. Trzeba wykazać się praktyką także w podziałach przeprowadzanych na innej podstawie niż ustawa o gn.
@alipiccolo: Do 5 raczej nie, bo nie wykazujesz umiejętności redagowania mapy, praktycznego zastosowania rozp. o mapie zasadniczej i starej K1, itp. Aczkolwiek, jeśli np. opracowujesz dla ośrodka pomiar i wysyłasz im dxf, to chyba nieistotne czy finalny wydruk robi ośrodek czy Ty ;)
geokamil napisał: ...Czy może piętnaście razy mam dokonać pomiarów i opracować je w formie operatu technicznego przekazywanego do PODGiK?
Wbrew zapisowi o ewentualnym pobraniu drugiego dziennika, podobno jednak nie ma takiej możliwości. Więc jeśli chcesz się zmieścić w jednym dzienniku to wpisuj tylko te prace gdzie robisz i pomiar i opracowanie.
Co do dyskusji o ID roboty, ja wpiszę numer po przyjęciu do zasobu. Tyczeń sieci raczej się nie zgłasza, bo od razu są inwentaryzowane, więc można po prostu wpisać nr operatu z inwentaryzacji. Tyczeń budynków jest tylko 7, jeśli macie zrobione zgłoszenia, toż to połowa sukcesu! :) Zawsze można złożyć operat na własną rękę poza godzinami pracy - wtedy szefowie nie powinni marudzić, a Wy bezpiecznie będziecie mieć właściwy numer do dziennika :)
A jeśli chodzi o wpisy robót do dziennika z zakresu I, to ja postanowiłam zrobić tak:
punkty 1 i 5 => 16x mdcp - pomiar terenowy, operat, sporządzenie mapy, łącznie ok. 30 ha
punkt 4 => przy wszystkich inwentaryzacjach budynków
punkt 2 budynki => 7x tyczenie budynku - pomiar i operat
Niestety mam problem z tyczeniami i inwentaryzacjami sieci. Mam tylko 2 takie prace - każda będzie wpisana jako tyczenie i inw z pomiarem i operatem.
Natomiast pozostałe braki chcę wypełnić 20 inwentaryzacjami budynków z przyłączami.
Pomyślałam żeby to wpisać tak:
6x rodzaj roboty inw bud i przył - w opisie założenie osnowy, pomiar budynku, operat, mapa
14x rodzaj roboty inw bud i przył - w opisie tyczenie przyłączy, obliczenia i szkic & pomiar przyłączy, operat, mapa
Jeśli komisji nie będzie się podobało że są przyłącza a nie sieć, to może ilość ich przekona.
Myślicie że to dobry pomysł?