michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/08/03 20:43 #1245

• teciu67
  • teciu67 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 1
Witam, wszystkich, mam pytanie do tych którzy zdawali na zakres 2 i oddali już praktykę. A mianowicie jak wyglądała u was praktyka związana z tym punktem:
5) prace związane z ewidencją gruntów i budynków – prace geodezyjne o różnym charakterze na minimum 1 obiekcie objętym kompleksową modernizacją ewidencji lub minimum w 2 obiektach o różnym zakresie modernizacji ewidencji gruntów i budynków;
czy mieliście kompleksowa modernizacje zawarta w swojej praktyce czy wystarczy tylko napisać jakieś 2 lub więcej obiektów związanych z rożnym zakresem modernizacji i to przechodzi? Wiele już słyszałem opinii, napiszcie proszę jak to wyglądało u was.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/08/07 09:33 #1252

• zmooda
  • zmooda Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 202
W wątku dotyczącym Dziennika praktyki zawodowej jest odpowiedź GUGIK na pytanie dotyczące kwestii o którą pytasz:

Jakie prace będą uznawane za prace związane z modernizacją ewidencji gruntów i budynków?

Prace związane z modernizacją ewidencji gruntów i budynków powinny dotyczyć uzupełnienia bazy danych ewidencyjnych i utworzenia pełnego zakresu zbiorów danych ewidencyjnych zgodnie z wymogami rozporządzenia w sprawie ewidencji gruntów i budynków, oraz modyfikacji istniejących danych ewidencyjnych do wymagań określonych w rozporządzeniu.

Wiele innych odpowiedzi GUGiK zamieszczonych w wątku Dziennik praktyki zawodowej można znaleźć TUTAJ
Za tę wiadomość podziękował(a): cisowy

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/11/21 18:03 #1430

• teciu67
  • teciu67 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
Cześć, wszystkim, niedługo zamierzam złożyć dokumenty na zakres 2. Ale jakoś nurtuje mnie praktyka a dokładnie punkt związany z modernizacja ewidencji gruntów i budynków. W wykazie prac wpisałem kilka robót związanych z weryfikacja danych ewidencyjnych ale niestety nie są one na obszarze objętym modernizacja. Czy musi być ta modernizacja? Czy inne prace związane z weryfikacja danych ewidencyjnych przejdą?

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/11/22 19:58 #1431

• teciu67
  • teciu67 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
Ok rozumiem, co piszesz bo już kiedyś zadałem to pytanie, ale chciałem usłyszeć odpowiedzi innych osób jak interpretowała to komisja, czy mieli tylko zawsze roboty związane z modernizacja czy nie.

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/11/25 23:11 #1450

• piotrekst
  • piotrekst Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
Musi być modernizacja - przerabiałem temat i wrócili mi papiery, natomiast zastanawiam się nad słowem "kompleksowa", wysłałem do GUGiK pytanie o to i odpisali mi to samo co zmooda napisał tylko że wtedy napisali mi że to jest kompleksowa modernizacja, teraz widzę że jakakolwiek modernizacja to jest to samo. Jaka jest więc różnica między kompleksową i jakąkolwiek inną modernizacją wie ktoś coś??
Za tę wiadomość podziękował(a): teciu67

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/11/26 12:07 #1453

• teciu67
  • teciu67 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
A wcześniej gdy zwrócili ci papiery miałeś jakieś roboty wpisane dotyczące EGiB?

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/11/26 18:43 #1455

• piotrekst
  • piotrekst Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
Tak, aktualizacje 4 lub 5 dokładnie nie pamiętam. Generalnie wykonywane przy podziałach jak powierzchnia "nie siedziała" i trzeba było ją zmienić przed podziałem, ale były też 2 przypadki zmiany konfiguracji działki (ewidentny błąd w EGIB).

Zakres 2, praktyka - prace związane z ewidencją gruntów i budynków 2015/12/02 20:45 #1465

• piotrekst
  • piotrekst Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
Nie posiada ktoś opisu prac z zakresu modernizacji, który został uznany przez komisję i mógłby się nim podzielić?

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.054 s.