Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Opis nazwy ulic i placów na mapie ewidencyjnej i zasadniczej. 2025/05/13 12:40 #25107

• pawel2929
  • pawel2929 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 10
Ciekawe zagadnienie, jaki przepis określa wielkość opisu nazwy ulic i placów na mapach. W katalogu BDOT500 nie ma takiego opisu, w EMUiA są wartości dla wyświetlania w usługach WMS i WFS w rozp. w sprawie EGiB jest informacja, że nazwy ulic stanowią teść ME i tyle.
Od strony praktycznej redaguję mapę z proj podziału i mam do opisania nazwy ulic, jaką wielkość tekstu użyć, skoro nic tego nie reguluje?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Opis nazwy ulic i placów na mapie ewidencyjnej i zasadniczej. 2025/05/13 14:54 #25108

• ramzes243
  • ramzes243 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 13
Może to Ci pomoże
" 3. Do generowania mapy ewidencyjnej standardy techniczne tworzenia mapy zasadniczej, określone w przepisach wydanych
na podstawie art. 19 ust. 1 pkt 7 ustawy, stosuje się odpowiednio", czyli rozporządzenie o BDOT500 załącznik 4

Ostatnia edycja: przez ramzes243.

Opis nazwy ulic i placów na mapie ewidencyjnej i zasadniczej. 2025/05/14 07:52 #25109

• pawel2929
  • pawel2929 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 10
Nie ma tam wprost napisane jaka ma być wielość opisu. Miałem przypadek uwagi, że nazwy ulic opisane zbyt małą czcionką. Nic nigdzie nie mogę odszukać- będzie pytanie do GUGiK.

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.029 s.