Witam, czy jeśli w EGiB widnieje imię, nazwisko oraz adres (działka X), charakter władania to władanie samoistne i brak jest dokumentów własności, a geodeta na miejscu podanym w EGiB zastał użytkownika niniejszej działki, który potwierdził odbiór zawiadomienia swoim podpisem, to zawiadomiono strony prawidłowo? Czynność wykonywana między działką X a działką Y (inny właściciel) to częściowo ustalenie art. 33 pkt. 2 i 3, a częściowo wyznaczenie punktów granicznych.
Starostwo po złożeniu operatu wystawiło negatywa o treści "Nieprawidłowo zawiadomiono strony postępowania - właściciel dz. X jest osobą nieżyjącą".
W EGiB nie było takiej informacji, urzędnik sprawdził to swoich bazach, do których ja nie mam dostępu.
Naruszony przepis prawa według starostwa to §32 pkt. 7 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 27 lipca 2021 roku w sprawie ewidencji gruntów i budynków.
Ja się z tym nie zgadzam bo podmiot jest znany i adres również, więc moim zdaniem nie miałam podstaw to zawiadomienia na BIP.
Jak ugryźć taki temat? Urzędnik upiera się na nowy termin czynności na gruncie i wrzucenie zawiadomienia na BIP.