michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Odmowa podpisania wykonanych robót przez geodetę uprawnionego 2017/02/11 17:56 #4092

• Katarzyna
  • Katarzyna Avatar Autor
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam czy ktos mial taki problem ze geodeta u ktorego pracowal odmowil podpisania robot czy to w dzienniku czy w wykazie.co mozna w takiejnsytuacji zrobic?czy jestem od razu na przegranej pozycji?nie ma obowiazku podbic?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Odmowa podpisania wykonanych robót przez geodetę uprawnionego 2017/02/11 18:42 #4093

• DOMGEO
  • DOMGEO Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 25
wydaje mi się, że powinnaś napisać oświadczenie że wykonałaś te prace w tej firmi pod okiem tego gościa oraz dołączyc świadectwo pracy, a jeżeli nadal tam pracujesz to umowe o pracę.
Za tę wiadomość podziękował(a): Katarzyna

Odmowa podpisania wykonanych robót przez geodetę uprawnionego 2017/02/11 19:01 #4094

• Misiek190
  • Misiek190 Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 10
najlepiej zwrócić się mailem do komisji i gugiku z tym pytaniem żeby mieli już zasygnalizowany problem i potem się nie pytali
w odpowiedzi dostaniesz, że świadoma odpowiedzialności itp składasz oświadczenie że uczestniczyłaś w tych pracach, ale z powodu złych stosunków z pracodawcą nie masz i nie będziesz miał podpisu

tak przynajmniej przechodziło na starych zasadach z wykazami, a z dziennikiem to już nie wiem czy będzie takie proste

stawiam dolary przeciw orzechom, że siedzi Ci kasę i próbuje coś ugrać przy podpisywaniu dziennika - problem powszechniejszy niż myślisz
proponuje od razu dziada podać do PIPu i sądu pracy
Jakby wszyscy "pomiarowi" zaczęli dbać o swoje interesy i pracować zgodnie z kodeksem pracy to stawki w geodezji poszłyby w górę dwukrotnie
Nie chcą nam zrobić izby to trzeba się pokusić o związek zawodowy :-D
Za tę wiadomość podziękował(a): Katarzyna

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.068 s.