A ja dostałem taką odpowiedź:
Dzień dobry,
zgodnie z §16 ust. 2 ww. rozporządzenia: „Korzystanie przez osobę zainteresowaną z pomocy innych osób, urządzeń
odtwarzających lub urządzeń służących do przekazu lub odbioru informacji lub jakichkolwiek innych nośników
informacji, innych niż służące do przeprowadzenia egzaminu, powoduje zakończenie w stosunku do tej osoby
egzaminu i jest równoznaczne z uzyskaniem przez nią wyniku negatywnego”.
Wyjątek od powyższej zasady przewiduje jedynie §16 ust. 3 powyższego rozporządzenia: „W czasie trwania części
szczegółowej egzaminu pisemnego osoba zainteresowana może korzystać z pomocy tylko tekstów aktów prawnych
w postaci papierowej”.
Powyższe oznacza, że opracowane i użytkowane w trakcie części sprawdzającej materiały (teksty aktów prawnych)
mogą zawierać różnego rodzaju naklejki, zakładki, a nawet podświetlenia kolorowymi markerami lub podkreślenia
tekstów.
Natomiast nie dopuszcza się stosowania materiałów zawierających odręczne lub komputerowe komentarze,
dodatkowe numeracje porządkujące lub inne różnego rodzaju dopiski, zarówno w treści wykorzystywanych
materiałów, jak i na wklejonych w nie zakładkach lub dodatkowych kartkach. Takie sytuacje są przedmiotem nadzoru
ze strony członków Zespołu Kwalifikacyjnego i mogą skutkować zastosowaniem wspomnianego § 16 ust. 2
Rozporządzenia.
Czyli co zależy na kogo się trafi? Ja chce sobie markerem pozaznaczać tytuły w ustawie i rozp. żeby lepiej łatwiej szukać i kolega wyżej wysłał odpowiedź na mejla że nie można tego robić, a ja dostałem że można tak robić :D to jak w końcu.