michal baner 2021

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Uzupełnienie dziennika praktyki zawodowej na nowych zasadach 2015/06/10 13:17 #1002

• JolHad
  • JolHad Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 9
Witam,
Przepraszam z góry, że w złej kategorii ale jestem tu nowa i przez pomyłkę dodałam wątek tutaj:(
Czy ktoś z Was uzupełniał już dziennik na nowych zasadach (chodzi o zakres 1)
Jeśli tak to mam kilka pytań:
1.Może to głupie pytanie ale zastanawia mnie jak bardzo szczegółowo muszę opisać pracę i w jakiej formie tzn. czy mogę pisać "wykonano pomiar, założono " czy muszę pisać we własnej osobie?
2. Mam dziennik wybrany od marca 2014 , jednak umowę miałam do grudnia 2014 a potem pracowałam bez umowy bo nie było takiej możliwości.. I jeśli pracodawcy wypiszą zaświadczenie , że np do czerwca 2015 z nimi pracowałam to czy to przejdzie? Czy trzeba być zatrudnionym na jakąkolwiek umowę? 3. Czy komuś odrzucili wniosek przez nieprawidłowo wypełniony dziennik?
4. Mógłby ktoś dać przykład opisanej jednej roboty? Jakiejkolwiek :)

Boję się, że jeśli źle wypełnię dziennik odrzucą mi wniosek, a teraz dziennik to nie kilka kartek które można wydrukować tak poprostu:)

//kategoria zmieniona
//zmooda

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez zmooda.

Uzupełnienie dziennika praktyki zawodowej na nowych zasadach 2015/06/10 18:36 #1003

• demol
  • demol Avatar
  • Wylogowany
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Otrzymane podziękowania: 7
Hej,
ja wypisywałem [też] dziennik i jest wysłany do GGK i czekam.

1. Jak szczegółowo - moim zdaniem "jak czujesz". Już nie pamiętam czy pisałem w pierwszej osobie... ale starałem się od myślników wypisać wszystko co robiłem typu:
- analiza dokumentów z pzgik w celu weryfikacji przydatności do pomiaru
- przeprowadzenie wywiadu terenowego i sporządzenie mapy wywiadu
- wykonanie pomiaru metodami...
- wykonanie szkiców polowych
- wykonanie wszelkich obliczeń
- opracowanie dokumentacji składającej się na operat techniczny
- opracowanie mapy do celów proj.

2. W GGK przechodzi zaświadczenie że się pracowało w danej firmie. Czy to weryfikują - nie wiem. Jeśli dasz kopię umowy to musi być poświadczona notarialnie. Poszukaj w temacie "Dziennik praktyki zawodowej" tam bardzo dużo jest opisane, m.in. moją sytuację:D o pieczątkach, niejednoznaczności opinii telefonicznej, mailowej i komisji itd.

3. nie wiem :D

4. już dziennik wysłałem....

w sumie to post pod ww. temat "Dziennik praktyki zawodowej", więc jak coś chyba zmooda może przekleić to :)

Uzupełnienie dziennika praktyki zawodowej na nowych zasadach 2015/06/11 08:55 #1006

• DD
  • DD Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Otrzymane podziękowania: 12
Przy odbiorze dziennika w krakowskim WINGIKu dowiedziałem się, że najczęstszym błędem podczas uzupełniania go, jest wpisywanie czynności, której nie wolno wykonywać bez uprawnień. Np. "ustalenie granicy", "przyjęcie przebiegu granicy", "spisanie protokołu granicznego" itp. Należy opisać ze się uczestniczyło, ale nie wolno nam samemu tego wykonać. Zawsze warto dopisać, że wymienione czynności wykonano pod nadzorem geodety uprawnionego.

Tak samo w operacie, jeżeli geodeta uprawniony nie wyraża chęci np w rozgraniczeniu aby widniało nasze nazwisko np. na szkicu, czy raporcie, bo dokumentacja będzie gdzieś wykorzystywana, wystarczy dopisać się w sprawozdaniu technicznym, że braliśmy udział i wystarczy, żeby wpisać do dziennika że brałeś udział w czynnościach związanych z daną robotą.
Za tę wiadomość podziękował(a): zmooda

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.041 s.