Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło:
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Podstawa prawna w protokole przyjętych już wcześniej granic działek ewid.? 2025/06/09 10:06 #25291

• darekkedziora@tlen.pl
  • darekkedziora@tlen.pl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 2
Mam pytanie w związku z niejednoznaczną oceną poprawności przyjęcia wcześniej ustalonych danych w operacie modernizacji dla przedmiotowej działki wszystkie strony zostały zawiadomione w procedurze ustalenia znaków granicznych. W momencie ustalania- wyznaczania tych granic z materiałów archiwalnych, odnalezienia znaków, rozmów ze stronami cześć granic została jednak przyjęta zgodnie z operatem z wcześniejszej modernizacji z roku 2012. I teraz mam pytanie o ile nowe punkty graniczne będą ustalone na podstawie rozporządzenia o ewidencji gruntów i budynków § 33.1,2,3.To jaka podstawa będzie dla punktów które są zaczerpnięte z operatu archiwalnego w którym wcześniej były już ustalone, a protokół jest z ustalenia przebiegu działek ewidencyjnych? Co Byście wpisali jako podstawę?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Podstawa prawna w protokole przyjętych już wcześniej granic działek ewid.? 2025/06/09 14:07 #25292

• manth0r
  • manth0r Avatar
  • Wylogowany
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Otrzymane podziękowania: 17
Jak dla mnie, jeżeli analiza wykazała, że część punktów jest ok, to powinien na nie zostać spisany protokół wznowienia/wyznaczenia, a nie ustalenia.
Dużo się ostatnio mówi o nadużywaniu procedury ustalenia przebiegu granic.

No i weź popraw to "ustalanie znaków granicznych", bo aż razi :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• Strona:
  • 1
Czas generowania strony: 0.064 s.